rujabox

srijeda, 20.03.2013.

Šuma, posvuda šuma

Internet je šumetina, mračnija i tajnovitija od Magdine šume. U svojoj šumi Magda lako razlikuje hrast od bukve, jestive gljive od otrovnih, zna koja staza kamo vodi i koja je životinja ostavila za sobom trag, gdje su izvori, gdje pronaći zaklon ako je iznenadi oluja, a koja mjesta treba izbjegavati.

Na netu je drugačije. Svi su lijepi, mladi, vitki i slobodni, tek poneka luda prizna godine, kilograme i bračno stanje. Teško je razabrati tko je iskren, a tko hvalisavac i provokator, tko kao i ona čezne za srodnom dušom, a tko samo glumi i zabavlja se usput hraneći svoj ego, tko je ozbiljan kandidat, a tko želi samo pojebati i odjebati, malo se osladiti sa strane, promjene radi. Tko pokazuje svoju sliku, a tko ukradenu. Ruja kaže da ima i toga, ali ona je pretjerano sumnjičava.

Kako u toj šumetini prepoznati onog pravog, koji se ne uvaljuje baš svakoj usamljenoj ženi, istim riječima kao i njoj. Teško joj je pojmiti da baš kao što ona pipka i tapka u mraku, isto čine i drugi. Čudna je šuma po kojoj luta, čudne se stvari zbivaju u njoj. Srce zatreperi zbog dva na chatu ispljunuta stiha i odmah prepoznaš blisku pjesničku dušu, a to su možda samo dva slučajno upamćena stiha i ništa više.

S kim se zbližiti, napraviti korak dalje, kako da to Magda zna?

S brbljavim, mlađahnim vozačem kombija koji se zgraža na sam spomen seksa i samo se želi grijati kraj njezinog kamina? Tog malog bi svašta trebalo naučiti. Pravi je izazov.

Ili možda s uglađenim gospodinom što za sebe kaže da nije nelijep; sliči Melu Gibsonu. Doduše, gospodin je oženjen, ali ako je ljubav prava, ruši sve prepreke. U životu treba sve probati pa i zabranjeno voće, navodno je najslađe. Ruja tvrdi suprotno, da od njega trnu zubi, ali baš ona zna. Samo bi kvarila zabavu.

Možda ipak nešto mlađe, ali ne premlado, u najboljim godinama, kao što je onaj Čokoladica s crncem na avataru. Ruja kaže da je vitak i zgodan iako ga nikad nije vidjela, a on tvrdi da je i crn, maslinaste mediteranske puti. Lijepo bi pristajao uz njezinu aristokratsku put.

A sveznalica Gomber? Pametni muškarci su uzbudljivi. Kad se malo oslobodi, Gomber na chatu postane sav vražji. Ima pomalo prljavu maštu i ako se njih dvoje pograbe, mogao bi nastati pravi vatromet.

Joj! Što ako je onaj pravi netko pritajen, netko tko joj se ne usudi pravo ni obratiti, nedovoljno vješt s riječima? Što napraviti?

Najbolje da ih sve pozove na bal u zamak. Tako je, priredit će bal na kojem će odabrati i svojim ljubavnim vinom začarati onog pravog. Da ne bude sumnjivo, trebala bi pozvati i neke ženske. Apostolku ni pod razno, ona je nimfomanka i sve bi upropastila. Najbolje da pozove malo starije gospođe i možda koju malo mlađu s djecom. Poziv vrijedi za Ruju, Aculin, Logiku; Logika svakako neka dođe s djecom, svo troje. I muževe neka povedu, za svaki slučaj.

Da vidimo, koga još pozvati. Hemi? Ima zaručnika i uskoro se udaje, ali, sve je to nešto sumnjivo. Uostalom, premlada je, prezgodna i prekoketna. "Oprosti, Hemi, za tebe nema zabave. Imaš svoj trokutić na chatu, tamo se zabavljaj."

20.03.2013. u 09:15 • 15 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



  ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2019 (1)
Listopad 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (2)
Kolovoz 2013 (2)
Srpanj 2013 (5)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (4)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (6)

Opis bloga




Fantastična sapunica o gospodarici zamka u šumi, odbjegloj nevjesti, zavodljivom vozaču kombija i drugim zavodnicima, zavedenima i osvetnicima, veprovima, zmaju, svemircima, let lampi koja pjeva, i drugim kvizboxovim junacima. Priča je izmišljena, svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna.


Linkovi

KvizBOX

Sadržaj

Gospodarica zamka u šumi
Lugar gospodarice Magde
Šuma, posvuda šuma
Život nije ljubavni roman
Juha od poriluka i druge čarolije
Traži se Gomber
U šumi
Kovčežić pun snova
Sovin huk

Pukotina
Zvjezdanim stazama
Kraj kamina
Noć u šumi
Pobuna na Wandereru
Malo vitra solarnog
Spašavanje kapetana Špeka i By
SOS
Bijeg iz tamnice
Lugarevo prokletstvo
Adio Magda
Spas ili nova opasnost
U dvorcu