rujabox

petak, 15.03.2013.

Gospodarica zamka u šumi

Bila jednom jedna lijepa gospa, plavuša; Magda joj bješe ime. Živjela je sred šume, samotnim životom i čekala. Uvijek spremna. Dugočasno je vrijeme kratila igrajući kvizove na Kvizboxu i potajno se nadajući da će tamo sresti onog pravog, vrijednog ljubavi jer nade da će nekog takvog sresti u šumi, gotovo da i nije bilo.

Od dugog sjedenja za računalom Magda se već pomalo ukočila, zabolio ju je kažiprst, a i u podlaktici ju je nešto žigalo, ali barem se dobro nasmijala. Svidjelo joj se biti glavna junakinja u Rujinoj šašavoj priči. Još više joj se svidjelo što ju je nazvala gospodaricom zamka u šumi.

Ruja, naravno, nema pojma, kao i uvijek samo lupeta, ali ovaj put je ponešto i pogodila. Magda zaista živi u zamku okruženom gustom hrastovom šumom po kojoj lutaju veprovi, u pravom kamenom zamku s drvenim trijemovima, kaminom i dubokim podrumom u kojem čuva svoje čuveno ljubavno vino, spravljeno po tajnoj recepturi plemenitih joj predaka, staroj sedam stotina godina.

Nije ljubavno vino jedino što Magda čuva zaključano u podrumu, no ne pada joj na pamet time se hvalisati na chatu, a Ruja nema dovoljno mašte da nešto takvo uopće zamisli. Ono što u zbilji postoji, nevjerojatnije je od svega što se može izmisliti, a kad se i izmisli, zvuči pretjerano. Ruja će prije izmisliti zmaja nego... A ne, o tome Magda ne želi ni misliti i da u podrumu nisu bačve s vinom, možda bi već i zaboravila, a Rujina je priča skrenula u nekom drugom smjeru; kakav sad svemirki brod i bakrači, let lampa koja pjeva... Što je njoj? I što se sad tu Lucky petlja? Kakve joj to sulude ideje daje?

Više bi joj se svidjelo da priča ostane bajka, lijepa romantična bajka jer Magda je neuništiva, romantična dušica i nema te nedaće, tog razočarenja koje će je uvjeriti da prinčevi ne postoje. Njoj zapravo i ne trebaju prinčevi, treba joj jedan jedini princ koji će je jednog dana kad kiša bude lila kao iz kabla, uzeti u naručje i prenijeti preko lokve. (Ideju s lokvom Ruja je besramno ukrala i prikrpala Magdi, a ona se ne buni jer joj se to, naravno, beskrajno sviđa.) Poželjno je da princ bude visok, crn i zgodan, kao da je ispao iz ljubavnog romana, maslinaste puti, ali nije nužno. Ipak, bilo bi lijepo da bude baš takav, i da je nježno spusti na mekani, čupavi tepih kraj kamina i dugo, dugo ljubi. I da joj kaže ono što navodno svaka žena želi čuti: „Lijepa si. Volim te.“ I možda još, nakon nekog, pristojnog vremena: „Oženit ću te.“

To bi bilo lijepo, maštala je dok je vatra u kaminu ugodno pucketala. Umjesto ljubavnika, po sagu su se rasprostrli Magdini psi, krme i hrču, dva krupna primjerka sumnjivog podrijetla s kojima se ne biste rado susreli. Na ovako pustom mjestu, punom opasnosti, ženi je potrebna zaštita. Dakako ima Magda i pušku, poluatomatsku, lovačku, marke Crvena zastava. Uvijek joj je na dohvat ruke. Evo je i sad, besposleno prislonjena o stol za kojim se Magda igra, chata i sanjari. Kao i gospodarica, uvijek spremna, zapeta.

15.03.2013. u 07:26 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



  ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2019 (1)
Listopad 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (2)
Kolovoz 2013 (2)
Srpanj 2013 (5)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (4)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (6)

Opis bloga




Fantastična sapunica o gospodarici zamka u šumi, odbjegloj nevjesti, zavodljivom vozaču kombija i drugim zavodnicima, zavedenima i osvetnicima, veprovima, zmaju, svemircima, let lampi koja pjeva, i drugim kvizboxovim junacima. Priča je izmišljena, svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna.


Linkovi

KvizBOX

Sadržaj

Gospodarica zamka u šumi
Lugar gospodarice Magde
Šuma, posvuda šuma
Život nije ljubavni roman
Juha od poriluka i druge čarolije
Traži se Gomber
U šumi
Kovčežić pun snova
Sovin huk

Pukotina
Zvjezdanim stazama
Kraj kamina
Noć u šumi
Pobuna na Wandereru
Malo vitra solarnog
Spašavanje kapetana Špeka i By
SOS
Bijeg iz tamnice
Lugarevo prokletstvo
Adio Magda
Spas ili nova opasnost
U dvorcu